Аксесоари за дограма

Аксесоари за дограма

Аксесоарите за дограма се характеризират с практичност, удобство и красота. Благодарение на голямото им разнообразие, можете да добавяте допълнителни опции към дограмата, които да улесняват всекидневното й използване.

Аксесоари за дограма

Аксесоари

Често се налага след поставяне на новата дограма да се добавят и променят детайли. Благодарение на богата гама аксесоари, предлагаме безброй възможноти за решения на малките и дразнещи неудобства, които се появяват в процес на ползване и често не могат да бъдат предвидени първоначално. Аксесоарите са универсални и заменими. Могат да се монтират към повече от една профилна система или обков. Подлежат на ремонт и подмяна.


 • Дръжки за прозорци

  Дръжки за прозорци

  Това са дръжки, които са предназначени за монтаж само на прозорци. Разделят се на два вида: за PVC обков и за обков на алуминиева дограма с евроканал. Цветовете, в които се предлагат, са: бели, кафяви, черни, сребристи, титан, бронз, старо злато и такива, изработени от неръждаема стомана (INOX)

 • Дръжки за врати

  Дръжки за врати

  Това са всички видове дръжки, приложими за различните видове брави на врати. Те се разделят на два вида: активни и статични (декоративни). Активните дръжки се монтират за задвижване на брави, а пасивните служат за издърпване или избутване на стъклени врати, врати с ролкови брави или плъзгащи се крила. Цветовете, в котио се предлагат дръжките за втари, са: бели, кафяви, черни, сребристи, титан, бронз, старо злато, с декоративна патина и такива, изработени от неръждаема стомана (INOX)

 • Панти

  Панти

  Пантите се разделят на няколко вида според вида на дограмата: за PVC дограма, за алуминиева дограма, за стоманена дограма и за безрамкови стъклени прозорци и врати. Има и тройни панти, панти за тежки врати, скрити панти и др.

 • Котви

  Котви

  Котвите представляват монтажни планки, които се фиксират към касата на дограмата и служат за монтаж на прозорци и врати без разпробиване на отвори за монтажни винтове на профила. Според вида на дограмата биват два вида - за алуминиеви профили и за PVC профили.

 • Шнапери

  Шнапери

  Това са системни механизми за притваряне на балконски врати без тяхното заключване. Според профила се разделят два вида: за алуминиева и за PVC дограма.

 • Микроветилация

  Микроветилация

  Микровентилацията е системен аксесоар при обкова за PVC дограма, който се поставя при ножицата на двуосовите механизми. Действа, като фиксира минимално отварянето в горно положение на механизма. Така може да се поддържа микровентилация на помещението, без да се налага пълно отваряне на крилото и излагане на опасност от влизане на вода при дъжд или снеговалеж.

 • Клапи за вентилация

  Клапи за вентилация

  Клапата представлява несистемен аксесоар с възможност за монтаж на всякакъв вид дограма. При нейното отваряне се осигурява постоянна вентилация на помещението без да е необходимо отварянето на прозоречни крила и създаване на опасност от лоши метеорологични условия или кражба.

 • Алуминиеви первази

  Алуминиеви первази

  Алуминиевите первази представляват специално профилирани алуминиеви профили с различни размери, служещи за защита на външната долна част пред прозореца от неблагоприятните климатични условия, като дъжд и сняг. Стандартно алуминиевите первази са с ширина от 10 до 30 см. и се монтират към външната част на прозореца. Боядисват се в различни цветове по RAL каталог или в дървесни декорации.

 • Пвц первази

  Пвц первази

  Представляват специфично оформени PVC профили с различна ширина. Служат за предпазване на долната вътрешна част от стената пред прозореца от натиск и улесняват почистването от прах. Монтират се предварително към касата на прозореца, преди неговия монтаж в отвора на стената. Ако прозорецът вече е поставен, первазът може да се монтира челно с помощта на допълнителен профил. Цветови опции за ПВЦ первазите: бели, имитация на мрамор и дървесна имитация.

 • Райбери

  Райбери

  Райберите са алуминиеви механизми, служещи за допълнително заключване на прозоречни крила със защитна цел. Значително затрудняват проникването на крадци и нежеланото отваряне на прозорците от малки деца. Монтират се от вътрешната страна на прозорците с винтове към профила. Налични са в три цвята: бял, кафяв и черен.

 • Допълнителни заключвания

  Допълнителни заключвания

  Това са резета, брави, сюрмета, катинари и други заключващи механизми, които се поставят допълнително към прозоречните системи. Служат за ограничаване и максимално затрудняване на крадци при опит за проникване с взлом.

 • Автомати за врати

  Автомати за врати

  Автоматите за врати, най-често маслени, служат за автоматично затваряне на отворени врати. Те са три вида: с рамо, с шина или подови. Монтират се с винтове в горния край на вратата, на точно определено от шаблон място или под вратата, откъм пантите. Стандартните цветове са: бяло, черно, кафяво, сребристо и автомати от неръждаема стомана.

 • Ножници

  Ножници

  Ножиците при дограмата служат за ограничаване на отварянето, най-вече при падащи прозорци. Според вида на профила са два вида: за алуминиева и за PVC дограма. За вдигащите се прозорци се монтират степенчати ножици за регулиране на отваряемостта.

 • Контрол на достъпа

  Контрол на достъпа

  Контролът на достъп при вратите може да се осъществява чрез комбинация от специални електрически насрещници и контролери. Заключването на крилото се осъществява от електрически насрещник, дроп болт или магнитна брава. Контролерът може да се комбинира с клавиатура, четец на чип карта или пръстов отпечатък.

 • Оберлихт механизми

  Оберлихт механизми

  Това е механизъм, който се монтира на прозорци, намиращи се на голяма височина. Оберлихт механизмът затваря и отваря крилото посредством дръжка, монтирана на стената и жило, което я свързва с прозореца. Предлагат се в два цвята: бял и черен.

 • Падащи прагове

  Падащи прагове

  Падащият праг служи за уплътняване на пространството под входните врати в затворено положение. Устройството му е такова, че при отваряне на вратата той се вдига, а при затваряне пада, откъдето идва и неговото наименование.

 • Четки

  Четки

  Четката се монтира в долния външен край на входните врати и служи за възпрепятстване проникването на прах и боклуци в дома. Според начина на монтаж бива два вида - четка под врата и пред врата.

 • Водобранни профили

  Водобранни профили

  Водобранният профил е алуминиев профил със специфично сечение, служещ за предпазване на фугата в долния край между крилото и касата на прозореца от проникване на вода при силен дъжд или снеговалеж, Монтира се с винтове към долната част на крилото и може да се боядисва във всички цветове по RAL каталог или дървесна имитация.

 • Пародифузни мембрани

  Пародифузни мембрани

  Пародифузната мембрана е самозалепваща мембрана с променлив коефициент на паропропускливост и служи за уплътняване на монтажната фуга между стената и прозореца отвътре, както и нейното защитаване от неблагоприятните климатични условия отвън.

 • Уплътнители

  Уплътнители

  Уплътнителите служат за уплътняване на технологичната фуга между отваряемите и неотваряеми части на дограмата. Изработват се най-често от EPDM. Могат да бъдат системни и несистемни.

 • Шпроси

  Шпроси

  Шпросите са декоративни елементи без функционално предназначение, служещи за специфично декориране на прозорците и вратите. Могат да бъдат изработени от алуминиеви, PVC, дървени или стоманени профили според вида на дограмата. Боядисват се във различни цветове по RAL каталог или дървесни декорации.

СЕРВИЗ

Сервизът се извършва в максимално кратки срокове в гаранционния или извънгаранционния период на обслужване. Предлагаме и ремонт на обекти, които не са изпълнени от фирмата.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме за нашите аксесоари, е 2 години - период, в който Ви гарантираме спокойствие и сигурност.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече