Външни Щори и Комарници

Външни щори и комарници

Щорите и комарниците са необходимо допълнение към дограмата. Те изпълняват чисто защитни функции и са неразделна част от защитата и комфорта на дома.

Външни щори и комарници
 • Слънцезащита

  Слънцезащита

 • Повишена сигурност

  Повишена сигурност

 • Оптимална видимост

  Оптимална видимост

Защо да изберем външни щори

Щорите представляват композиция от подвижни кутия, ламели, водачи, въртяща ос и задвижващ механизъм, служещи за предпазване на дограмата от вредните метеорологични условия и дневната слънчева светлина. Кутията, водачите и ламелите са изработени от алуминий с прахово покритие, което клиентът избира между всякакви цветове и дървесни декорации. Ламелите са тази част от щората, която защитава прозорците от студения вятър и силното слънце.

Предимства

 • Защитават дома ни от вредни атмосферни влияния, топло- и шумоизолират, намаляват или спират силната слънчева светлина.
 • Комарниците спират навлизането на насекоми в помещенията.

Недостатъци

 • Недостатък се явява необходимостта от кутии, където да се прибират ламелите при отворено положение, което намалява светлата част на дограмата.
 • Малък недостатък при комарниците се явява намаляването на светлината в помещението заради тефлоновата мрежа.

Видове щори

PNS

Наименованието идва от това, че ламелите се навиват на руло вътре в кутията на щората. За да са дълготрайни и корозоустойчиви, външните ролетни щори се изработват от алуминий. Според височината на щората се определя размерът на кутията, с която трябва да се изработи, а според ширината на щората се определя размерът на ламела - от 39 до 52 мм

PNS

Външни ролетни щори

Външните ролетни щори имат три начина на задвижване - с въже, с манивела или с мотор. Най-удобно е задвижването с мотор, който се управлява от вграден в стената бутон или посредством дистанционно управление. Моторите на Somfy са доказани като качество и надеждност. Задвижването с мотор дава възможност за изработка на щори с по-големи габаритни размери.

PNS

Външни ролетни щори

Външните ролетни щори осигуряват надеждна слънцезащита и допълнителна топло- и шумоизолация.

PNS

Този тип щори се характеризира с възможността ламелите да се завъртат около оста си при спуснато положение. Това дава възможност за регулиране на количеството и наклона на пропускане на дневната светлина в помещението.

PNS

Външни венециански щори

Задвижването на венецианската щора е посредством манивела или мотор, управляван от бутон или дистанционно управление.

PNS

Външни венециански щори

Изработват се от алуминий за по-добра устойчивост на атмосферни влияния. Ширината на ламелата е 80 или 90 мм, а големината на кутията се определя от общата височина на щората и броя на ламелите. Външните венециански щори са подходящи за всякакъв тип жилища и офиси. Те защитават прозорците от силните слънчеви лъчи и лошите метеорологични условия.


Видове комарници

Комарниците предпазват дома от нежеланото нахлуване на мухи, комари и други насекоми. Конструкцията им е изработена от алуминий, а мрежата - от фибростъкло с тефлоново покритие, което не гори. Алуминиевите части на комарниците могат да се боядисват във всички цветове по RAL каталог и в разнообразни дървесни декорации.
Комарниците биват 3 вида: на панти, ролетни и тип "плисе".

PNS

Този тип комарници се изработват от алуминиеви профили, тефлонова мрежа и пластмасови дръжки, шнапери и панти.

PNS

Комарник на пантии

Профилът, използван за комарници за прозорци, е с размери 15х25 мм, а този за врати е 15х45 мм. Профилите могат да се боядисват в цвят по RAL каталог или дървесна имитация. Мрежата се захваща към профила с гумен шнур, който я притиска към предвидения за целта канал.

PNS

Комарник на пантии

Комарниците на панти са леки и елегантни, благодарение на малките размери на алуминиевите профили. Предпазват надеждно от мухи и комари през топлите месеци.

PNS

Ролетните комарници са с по-сложно устройство от комарниците на панти. Те се състоят от рамка от алуминиев профил 20 х 40 мм водачи с четки и алуминиева кутия, в която се намира тефлоновата мрежа.

PNS

Ролетен комарник

Профилите могат да се боядисват в цвят по RAL каталог или дървесна имитация. Мрежата е навита на ос, в която има пружинен механизъм, който я връща в прибрано положение. За да се прибира мрежата бавно, в оста се добавя спиращ механизъм, който я забавя и не позволява рязкото и прибиране и последващите от това повреди.

PNS

Ролетен комарник

Ролетните комарници са изключително практични заради механизмът на прибиране, който позволява на мрежата да стои защитена в кутията си през зимата.

PNS

Плисе комарникът представлява набрана на плисе (хармоника) мрежа, прибираща се ръчно в алуминиева кутия по алуминиеви водачи с четка.

PNS

Плисе комарник

Профилите на рамката и водачите могат да се боядисват в цвят по RAL каталог или дървесна имитация.

PNS

Плисе комарник

Плисе комарникът е характерен с това, че може да се изработва с големи габаритни размери, достигащи 3000 мм в ширина и 2600 мм във височина. Това го прави подходящ за големи врати и френски прозорци.


Много повече от просто щори и комарници

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече