Ремонт и гаранция

Ремонт и гаранция

Дограмата, като много други неща в дома или офиса, също подлежи на ремонт. Тя се състои от профили, обков и стъклопакети. Налице е възможност за ремонт и на трите компонента, а при нужда - и за смяна с по-добри, при това без да се налага демонтаж на прозореца или вратата с неизбежното къртене и неприятностите, които го съпътстват.

Ремонт и гаранция
 • Запитване

  Ако имате въпроси или се интересувате от цени, изпратете ни онлайн запитване. Ние ще се свържем с Вас възможно най-бързо, за да Ви дадем конкретен отговор или оферта.

 • Оглед

  В предварително уговорен ден и час наш техник извършва оглед на място. След като открие и определи характера на проблема, той издава предписание за необходимите ремонтни дейности.

 • Оферта

  Ако имате въпроси или се интересувате от цени, изпратете ни онлайн запитване. Ние ще се свържем с Вас възможно най-бързо, за да Ви дадем конкретен отговор или оферта.

 • Ремонт

  Гарантираме качеството на изработената от нас дограма. Предлагаме както извънгаранционен сервиз на своите изделия, така и ремонт на обекти, които не са изпълнени от нас.

 • Гаранция

  Работим само с висококачествени материали и влагаме внимание във всеки детайл с цел постигане на оптимален резултат при изработката на дограмата.

Най-честите проблеми, които се отстраняват

Най-често се ремонтира обковът на отваряемите части, тъй като той се амортизира с времето. Обковът включва брави, дръжки, панти и всички подвижни и неподвижни части от механизма на затваряне и заключване. Много хора не знаят, че могат да решат проблемите с топло- и шумоизолацията на своя прозорец, без да се налага подмяна на цялата дограма. Често “подухването” дори от нова дограма не се забелязва и остава скрито до извършването на оглед от наш техник. Друг случай, в който се налага дограмите да се ремонтират, е след природни бедствия, като силен вятър или градушка. Не бива да се забравя и периодичната подмяна на корозиралите от слънцето уплътнения.

 • Подухване от
  дограма

  Получава се при вятър, когато няма добро уплътняване между крилото и касата на дограмата.

 • Пропускане на
  вода

  Получава се най-често на западни фасади при силен дъжд или топене на сняг. Проблемът в повечето случаи е в уплътнението или липсата на отводнителни канали.

 • Увиснало
  крило

  При неправилен монтаж или експлоатация на отваряемите части може да се получи провисване на крилото на прозореца.

 • Счупена
  панта

  При амортизация на обкова или неправилна експлоатация на отваряемите части, може да се счупи панта.

 • Счупена
  дръжка

  Дръжка може да се счупи при увиснали или неправилно регулирани крила, както и при неправилна експлоатация.

 • Счупен или
  спукан профил

  Най-често този проблем се явява при PVC профилните системи, тъй като те са по крехки от металните. В тези случаи се демонтира крилото или касата и счупения профил се заменя с нов.

 • Повреден
  механизъм

  След неправилна употреба или амортизация, механизма на отваряемите части може да се повреди или да блокира. След установяване на вида и размера му, той може да се замени с нов.

 • Скъсан
  уплатнител

  Уплътнителите на дограмата могат да се скъсат от домашни животни или неправилна употреба. Също така, те изгарят постепенно от силното слънце. След като се установят видът и размерът им, се заменят с нови.

 • Счупен
  стъклопакет

  При счупване на стъклопакет е необходимо да се вземат точните му габаритни размери, както и да се определи вида на съставните му стъкла. След необходимото технологично време за изработка, стъклопакетът се подменя с нов.

 • Разхерметизиран
  стъклопакет

  При неправилна изработка или монтаж, както и при дългогодишна употреба, стъклопакета може да се разхерметизира. Това се разбира когато между стъклата се появи влага. В този случай, стъклопакетът се заменя с нов.

 • Счупени
  ролки

  При плъзгащите системи вследствие на дългогодишна употреба, може да се получи амортизиране на носещите ролки. След като се установи модела и вида им, те се заменят с нови.

 • Крилото не
  се затваря

  При счупване на механизма или дръжката в затворено положение, крилото не може да се отвори. След отваряне на крилото от специалист, счупените части се подменят и регулират.

 • Крилото не
  се отваря

  При счупване на механизма или дръжката в затворено положение, крилото не може да се отвори. След отваряне на крилото от специалист, счупените части се подменят и регулират.

 • Счупен
  автомат

  Най-често при неправилна експлоатация, може да се счупят или амортизират връзките при рамото на автомата, както и да изтече маслото в него. В тези случаи, автомата се заменя с нов.

 • Нарушено покритие
  на профила

  При проникване с взлом в жилището или извършване на ремонтни дейности около дограмата, може да се наруши покритието на профила. При алуминиевите и стоманените дограми, профилите могат да се пребоядисат.

ALTEST ALUMIL ALUPLAST SCHUECO Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil Alumila Stil SALAMANDER Alumila Stil Alumila Stil VEKA Alumila Stil

Ремонт на обков

Ремонтът на обков се извършва при блокирали или счупени механизми, а понякога се налага и смяна на целия механизъм. Части от механизмите могат да бъдат добавяни или заменяни, също така може да се добавя и допълнително заключване.

 • Регулиране на
  обков

  Механизмите за затваряне и заключване на дограмата имат няколко винта, с които може да се регулира затварянето и притискането на крилото към уплътнителите на касата. Това е един от начините да се спре подухването или трудното затваряне и отваряне на крилото.

 • Смазване на
  обков

  За дългогодишно и безпроблемно функциониране на обкова е добре периодично да се смазват подвижните му части. Това става със специална течна смазка за обков, която не се изпарява бързо.

 • Смяна на
  обков

  Когато е констатиран повреден механизъм, се налага смяна на обкова на дограмата. Смяната става на място, без да е необходимо транспортирането на крилото до цех и евентуално оставяне на помещението отворено за дълго време. Механизъм може да бъде сменен и ако е желана промяна в отварянето на крилото или за подобряване на сигурността. За по-голяма защита от проникване с взлом се монтира т. нар. секюрити обков, който значително затруднява работата на крадците.

 • Смяна на
  брава

  При повреда или желание за смяна на функционалността на вратата се извършва смяна на бравата. Бравите могат да са с език, с ролка или с тройно заключване за по-голяма сигурност.

 • Смяна на
  патрон

  При загуба на ключ или повреда патронът на вратата се подменя с нов, като той може да е с по-висок клас на защита. Старият патрон се разпробива и изважда, а на негово място се поставя нов.

 • Монтаж на
  допълнително заключване

  При риск от влизане с взлом има възможност за поставяне на допълнителни ключалки, райбери и застопоряващи механизми.

Ремонт на стъклопакети

Обикновено ремонтът на стъклата и стъклопакетите е свързан с тяхната смяна, тъй като счупванията са необратими. При ремонтиране или смяна на стъклопакет не се налага демонтаж на целия прозорец.

 • Счупено стъкло
  или стъклопакети

  При счупване на стъкло или стъклопакет, се вземат точните му габаритни размери, както и се определя неговият вид и дебелина. След това се изработва ново стъкло или стъклопакет и се монтира в отвора на дограмата.

 • Разхермитизиран
  стъклопакет

  При счупване или производствен дефект, стъклопакетът може да се разхерметизира. В тези случаи се заменя с нов.

 • Подмяна на стъкла
  и стъклопакети

  За постигане на по-добра звуко или топлоизолация, може да се подмени съществуващия стъклопакет с нов енергийно ефективен или звукоизолиращ стъклопакет.

 • Прерязване на
  стъкла

  Прерязване на стъкло може да се осъществи, ако самото стъкло не е закалено или не е било изложено на слънце.

 • Демонтаж и монтаж на
  стъкла и стъклопакети

  Стъклата и стъклопакетите могат да се демонтират и монтират в случай, че се налага преминаването на обемисти предмети през отвора на дограмата.

 • Разпъване
  на крило

  Разпъването на крилото е специфичен процес, при който се поставят пластмасови подложки между стъклопакета и профила, служещи за нивелиране и запазване на положението на самото крило спрямо касата на дограмата. При неточно позициониране на тези подложки е възможно отварянето или затварянето на крилото да е затруднено, не е изключено и лошо уплътняване спрямо касата на прозореца или вратата.

Ремонт на профили

Вследствие на удар, електрически уред или от силно слънцегреене, може да се получи нараняване или изкривяване на профилите на дограмата. Наранените или деформирани профили най-често се заменят с нови или се обработват и боядисват. Не винаги смяната на профил може да стане без демонтаж на дограмата.

 • Огънат или
  счупен профил

  При счупване или спукване на профил той може да се подмени с нов. Това е възможно само за отваряемите части, тъй като при тях не се налага демонтаж и разрушаване на областта около дограмата.

 • Корозирал
  профил

  Най-често при стоманената или алуминиевата дограма може да се получи корозия на метала. Ако е в начален стадий, се обработва с препарати или профилът се подменя с нов.

 • Смяна на
  профил

  При счупване или спукване на профил той може да се подмени с нов. Това е възможно само за отваряемите части, тъй като при тях не се налага демонтаж и разрушаване на областта около дограмата

 • Пребоядисване
  на профил

  При алуминиевите профили е възможно износване или изсветляване на боята с времето. При честа и неправилна експлоатация на дограмата или проникване с взлом може да се получат драскотини и наранявания по покритието на профилите. Тогава се прави частично или цялостно боядисване в цвят по RAL или друг каталог. Използва се акрилна боя или автоемайллак.

 • Разпробиване на
  отводнителни отвори

  При производството на прозореца понякога се пропуска направата на отводнителни канали, служещи за отвеждане на конденз или дъждовна вода. Те могат да се разпробият на място.

 • Смяна или
  добавяне на крило

  Когато е налице непоправимо счупване на крило, то може да се замени с ново. Освен това може да се изработи крило там, където е неотваряемата част на дограмата. Това е практично решение, което се прилага, без да се сменя целият прозорец, при нужда от повече отваряема площ за проветрение, за ревизиране на климатик или за по-лесно измиване на прозорците отвън.

 • Увиснало
  крило

  Разпъването на крилото е специфичен процес, при който се поставят пластмасови подложки между стъклопакета и профила, служещи за нивелиране и запазване на положението на самото крило спрямо касата на дограмата. При неточно позициониране на тези подложки е възможно отварянето или затварянето на крилото да е затруднено, не е изключено и лошо уплътняване спрямо касата на прозореца или вратата.

 • Изправяне на
  PVC крило

  Когато е налице непоправимо счупване на крило, то може да се замени с ново. Освен това може да се изработи крило там, където е неотваряемата част на дограмата. Това е практично решение, което се прилага, без да се сменя целият прозорец, при нужда от повече отваряема площ за проветрение, за ревизиране на климатик или за по-лесно измиване на прозорците отвън.

Ремонт на уплътнители

Уплътнителите се износват и губят еластичността си с времето, късат се от неправилна употреба или от домашни любимци. Тъй като каналът на профилите, в който се поставя уплътнителят, е специфичен, е добре той да е на същата профилна система.

 • Скъсани
  уплътнения

  При неправилна експлоатация или амортизиране на уплътненията на дограмата, те могат да се заменят с нови.

 • Деформирани
  уплътнения

  Вследствие на дългогодишна употреба, гумените уплътнения може да се деформират и да пропускат въздух и вода. След като се установи техния вид и размер, се заменят с нови.

 • Липсващи
  уплътнения

  Когато липсва уплътнение е важно да се установи неговия вид и размер за да се избегне последващо изпадване или подухване.

 • Смяна на
  уплътнител

  Уплътнителите се износват и губят еластичността си с времето, късат се от неправилна употреба или от домашни любимци. Тъй като каналът на профилите, в който се поставя уплътнителят, е специфичен, е добре той да е на същата профилна система.

Ремонт на аксесоари

Аксесоарите на дограмата също подлежат на смяна и ремонт. Възможна е смяната на всички видове ножици на дограми и клапи на стъклени фасади, дръжки, шнапери и др. без да се налага демонтаж на касата на дограмата.

 • Смяна на дръжка
  за врата

  При счупване или амортизация се налага смяна на дръжката на вратата. Тя може да бъде цяла дръжка “шилд” или с отделна розетка. На пазара има и декоративни тръбни дръжки, както и дръжки тип “топка” за ограничаване на достъпа.

 • Смяна на дръжка
  за прозорец

  Счупена или амортизирана дръжка се подменя с нова, като самата дръжка може да има ключалка за ограничаване на нежелано отваряне от малки деца.

 • Счупен
  шнапер

  Най-често шнапетите се чупят в следствие на провисването на крилото. При подмяна на счупен шнапер е добре да се направи регулиране на отваряемата част.

 • Повредени
  механизми

  При повреда на заключващи механизми като сюрмета, райбери, патрони или ключалки, след установяване на техния вид се заменят с нови.

 • Смяна на
  панти

  Счупена или амортизирана панта се подменя с нова, като при алуминиевите врати е желателно пантата да е тройна, за по-дълга експлоатация и надеждност. При по-тежките врати се поставят специални усилени панти с възможност за 3D регулиране.

 • Счупена
  ножица

  Ножиците на падащите крила, могат да се амортизират при липса на смазване или от неправилна експлоатация. След установяване на вида се заменят с нови.

 • Монтаж на четки
  под врата

  Четките на вратите, които нямат праг отдолу, се износват или сплъстяват с времето. Те могат да се заменят с нови сравнително лесно и бързо.

 • Монтаж на
  падащ праг

  При вратите без прагов профил може да се получи нежелано подухване под тях. Там, където това е възможно, може да се монтира т. нар. падащ праг. Устройството му е такова, че при отваряне на крилото той се повдига, а при затваряне се спуска, като уплътнява фугата под вратата.

 • Монтаж на алуминиеви
  капачки за профил

  За предпазване на дървените и PVC профили от неблагоприятните атмосферни условия, може да се монтират специални алуминиеви профили. Те могат да се боядисват в разнообразни цветове и са корозоустойчиви.

СЕРВИЗ

Сервизът се извършва в максимално кратки срокове в гаранционния или извънгаранционния период на обслужване. Предлагаме и ремонт на обекти, които не са изпълнени от фирмата.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме: за нашите профили, е от 5 до 10 години – в зависимост от вида на профилите; на стъклопакети – 5 години; покритие – 3 години; на обков, аксесоари и монтаж – 2 години.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече