Безпрофилна Дограма

Безпрофилна дограма

Безпрофилната дограма се характеризира с изчистен дизайн и оптимална видимост. Не нарушава визията на сградата. Лесна за поддръжка. Устойчива е на лоши метеорологични условия.

Безпрофилна дограма
 • Високи естетически резултати

  Високи естетически резултати

 • Енергийна ефективност

  Енергийна ефективност

 • Високо ниво на сигурност

  Високо ниво на сигурност

 • Защита при екстремни климатични условия

  Защита при екстремни климатични условия

 • Различни решения за хора с увреждания

  Различни решения за хора с увреждания

Защо да изберем безпрофилна дограма?

Безрамковите остъкления представляват прозорци и врати от стъкло и минимална концентрация или липса на профили. Характерен за тях е начинът на отваряне при отваряемите части. Механизмите, използвани при безпрофилното остъкляване, са за отваряеми, плъзгащи, висящи или сгъваеми части, даващи възможност за максимално голяма отваряема площ и не нарушават архитектурния вид на сградата. Стъклата, използвани за този вид остъкляване, са закалени или ламинирани с дебелина от 6 до 12 мм. Уплътнителите са силиконови и безцветни, а водещите релси – алуминиеви или от неръждаема стомана.

Предимства

 • Безрамковите остъклявания се характеризират главно с изчистена визия и оптимална видимост.
 • При тях не се изисква разрешение при остъкляване на тераса или веранда тъй като не нарушават визията на сградата.
 • Лесни са за поддръжка и са устойчиви на лоши метеорологични условия.
 • Подходящи са за витрини на магазини, тераси, вътрешни преградни стени и др.

Недостатъци

Като недостатъци може да се отбележат ниските нива на топлоизолация и шумоизолация.


Видове безпрофилна дограма

PNS

Приложение

Това са най-вече стъклени врати и витрини на магазини и офиси. Стъклените врати се изработват от 8 или 10 мм закалено стъкло, към което се добавя само обков.

PNS

Безпрофилна дограма

Обковът е специализиран само за стъкло и може да е съставен от обикновени или напрегнати панти, подови автомати, ключалки, комбинирани брави и множество декоративни дръжки. Неотваряемите части към стъклените врати се изработват от 8 или 10 мм закалено или ламинирано стъкло, като профил има само там, където стъклото контактува с пода, тавана или стените.

PNS

Безпрофилна дограма

Профилите могат да бъдат алуминиеви, безкамерни, с много малки габаритни размери. Този тип остъкляване е подходящо за витрини на магазини и преградни стени в офиси и жилища. Характеризира се с оптимална видимост и изчистен дизайн.

PNS

Детайли

При този тип отваряне крилата се плъзгат по горна и долна алуминиева релса. Характеризира се с липсата на вертикални профили, които са заменени от силиконови лайсни. Плъзгащите крила се изработват от 8 или 10 мм закалено стъкло. Отгоре и отдолу към стъклото се залепват алуминиеви профили, в които се вграждат носещи и водещи ролки.

PNS

Плъзгащо се отваряне

При единия тип крилата се плъзгат по релсата и застават успоредно на рамката, едно до друго. Този тип плъзгане се предпочита там, където има простор за сушене на пране, който пречи на крилата да се отварят навътре. Недостатък при него е невъзможността да се постигне изцяло открит отвор при пълно отваряне на системата.

PNS

Плъзгащо се отваряне

Вторият тип плъзгащо отваряне се характеризира с последващо завъртане на крилата, перпендикулярно на рамката при отваряне. Плъзгащите се крила застават едно до друго, благодарение на така наречената паркинг система. С този тип плъзгащо се отваряне се осигурява максимален светъл отвор при цялостно отваряне на системата. Подходящо е за тераси с права, кръгла или неправилна форма.


Стъкла и обков

 • Стъкла

  PN S
  Стъкла

  • Разнообразие и дизайн

   Безрамковите остъклявания се изпълняват само от единични ламинирани или закалени стъкла с дебелина от 8 и 10 мм Самите стъкла могат да бъдат тонирани в различни цветове - синьо, зелено, кафяво, сиво и др.

 • Обков

  PN S
  Обков

  • Фукционалност

   Обковът при безрамковите остъкления е изключително характерен и специализиран за тях. При обикновените отваряния има специфични панти, дръжки, ключалки, брави и подови автомати. Те са изработени най-вече от алуминий и неръждаема стомана. Най-популярни са марките DORMA, GEZE, FOCUS, INAL, DMD и др. Има голямо разнообразие от декоративни дръжки. Плъзгащите системи пък са проектирани без необходимостта от обков за постигане на своята изчистена визия. За тях са характерни само някои декоративни дръжки.

СЕРВИЗ

Сервизът се извършва в максимално кратки срокове в гаранционния или извънгаранционния период на обслужване. Предлагаме и ремонт на обекти, които не са изпълнени от фирмата.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме на нашата безпрофилна дограма, е 10 години – период, в който Ви гарантираме спокойствие и сигурност.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече