Дървена дограма

Дървена дограма

Дървената дограма има предимства, които я превръщат в предпочитано екологично решение за дома. Дървесината винаги е с уникална шарка, която внася категоричен уют. Може да се подлага на разнообразни обработки, които удължават живота и качествата й с десетилетия.

Дървена дограма
 • Високи естетически резултати

  Високи естетически резултати

 • Енергийна ефективност

  Енергийна ефективност

 • Високо ниво на сигурност

  Високо ниво на сигурност

 • Защита при екстремни климатични условия

  Защита при екстремни климатични условия

 • Различни решения за хора с увреждания

  Различни решения за хора с увреждания

Защо да изберем дървена дограма?

Дървената дограма е екологично чист продукт. Най-често използваните дървесини са смърч, бял бор, дъб, ясен, меранти и др. Дървените профилни системи достигат коефициент на топлопреминаване от 1,0 W/m²K и шумоизолация от 35 dB. Тя е подходяща за всякакъв тип жилищни сгради. Профилите се изработват от трислойно слепена дървесина. Можете да избирате измежду богата гама висококачествени грундове и лакове за трайно запечатване на дървесината и подсилване на дървесната шарка. Профилите са с двоен уплътнител, осигуряващ надеждна водонепроницаемост. При тази система има възможност за вграждане на стъклопакет от 24 до 50 мм.

Предимства

 • Екологично чист материал.
 • Отлични изолационни свойства.
 • Уникална и неповторима шарка на различните дървесини.
 • Допринася за уюта в дома.
 • Дава възможност за изработка на прозорци с различна геометрична форма.
 • Уникални декоративни елементи.

Недостатъци

Недостатък при дървената дограма се явява необходимостта от периодична поддръжка на лаковото покритие, особено на прозорци, монтирани на южни и западни фасади.


Видове дървена дограма

Видовете дървена дограма се определят според вида на дървесината, която бива иглолистна, широколистна и тропическа.

PNS

Смърч и бял бор

Дървените профили от трислойно слепена смърчова дървесина са с много добри топлоизолационни показатели, достигащи до 0,99 W/m²K. Смърчът и белият бор са с уникална, красива и едра шарка, изпъкваща след нанасяне на цветните грундове и лакове.

PNS

Махагон и меранти

Махагонът и меранти са много издръжливи на атмосферни условия дървесини. Основното им предимство освен уникалната шарка е това, че на практика те не гният. При тях коефициентът на топлопреминаване достига 1,1 W/m²K.

PNS

Дъб и ясен

Тази дървесина е известна с голямата си здравина и плътност. Дограмата, изработена от дъб и ясен, е надеждна, красива и е с дълъг живот. Коефициентът на топлопреминаване при широколистната дървесина достига 1,4 W/m²K.

 • Стъклопакети

  PN S
  Стъклопакети

  • Ефективност

   Остъкляването при дървената дограма става само със стъклопакет. Стъклопакетът при дървената дограмата може да бъде двоен, троен или четворен. За да има добри изолационни свойства, разстоянието между отделните стъкла не трябва да е по-малко от 16 мм. Най-добре е стъклата в състава на стъклопакета да са нискоемисийни или високоенергийни за постигане на добра топлоизолация или за да се избегне прекаленото нагряване при южните и западните фасади.

 • Обков

  PN S
  Обков

  • Функционалност

   Обковът на дървените профилните системи включва механизми за затваряне или заключване на отваряемите части, в това число брави, двуосови и едноосови механизми, панти, ножици и др. Този обков е надежден и универсален. При него има възможност за максимално подсигуряване срещу влизане с взлом, благодарение на специфичната форма на заключващите части. Основни марки обков, с които работим: Winkhaus, Siegenia, GU, Maco, Roto и др.

Възстановяване на дървена дограма

Дървената дограма се нуждае от периодична поддръжка. Най-честите проблеми са нарушаване на лаковото покритие, развитие на гъбички и плесени по дървените профили, изсветляване на грунда, загниване на определени участъци, измятане на профила и др.
Възстановяването включва шкурене на проблемните участъци, китосване, импрегниране против гъбички и плесени, грундиране и лакиране.
Използваме материали само на водна основа. За по-добра защита и избягване на чести ремонти можем да монтираме специално изработени за целта алуминиеви профили там, където прозорците са изложени интензивно на неблагоприятни метеорологични условия.

СЕРВИЗ

Сервизът се извършва в максимално кратки срокове в гаранционния или извънгаранционния период на обслужване. Предлагаме и ремонт на обекти, които не са изпълнени от фирмата.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме на нашите дървени профили, е 5 години – период, в който Ви гарантираме спокойствие и сигурност.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече