Оптимална видимост

Оптимална видимост

Оптималната видимост на един прозорец зависи от неговата големина, наситеност на профили, размер на тези профили, както и от стъклата в самата композиция.

Оптимална видимост
 • Естетически резултати

  Естетически резултати

 • Високо ниво на сигурност

  Високо ниво на сигурност

 • Енергийна ефективност

  Енергийна ефективност

Оптимална видимост

Тя може да се постигне, като прозорецът се направи с възможно най-малко профили и възможно най-големи стъкла или стъклопакети. Профилите трябва да са с малки габаритни размери, но да издържат тежестта на стъклопакета там, където имаме големи строителни отвори за дограмата. Може да се използват системи за безрамково остъкляване, които имат само хоризонтални профили горе и долу.

Комплексно решение за оптимална видимост

 • Подходящ материал на профилите

 • Подходящи
  уплътнители

 • Размер на
  прозореца

 • Подходящ
  стъклопакет

 • Качествен
  обков

Профили за оптимална видимост

За постигане на оптимална видимост през прозореца, профилът трябва да е с минимални габаритни размери. Така обаче той губи топлоизолационните си свойства. Колкото е по-малък един профил, толкова по-малко той изолира от външните атмосферни условия. При вътрешните дограми, този проблем не съществува тъй като не е необходимо те да са топлоизолиращи. Същото важи и за остъкляването на балконите, терасите и верандите, които не се приобщават към отопляемите жилищни площи. В тези случаи профилът може да е с много малки габаритни размери или въобще да няма такъв. Такива са студените алуминиеви профилни системи, стоманените профили и безрамковото остъкляване

PNS

LK 36

Системата е подходяща за направата на вътрешни преградни стъклени стени, витрини на магазини и остъкляване на балкони.

 • Габаритни размери на каса - 44 мм х 57 мм;
 • Габаритни размери на крило - 43 мм х 62 мм;
 • Габаритни размери на делител - 36 мм х 72 мм;

PNS

Е 1000

Системата е подходяща за направата на вътрешни преградни стъклени стени, витрини на магазини и остъкляване на балкони.

 • Габаритни размери на каса - 40 мм х 54 мм;
 • Габаритни размери на крило - 48 мм х 67 мм;
 • Габаритни размери на делител - 40 мм х 54 мм;

PNS

E 2300

Системата е подходяща за направата на вътрешни преградни стъклени стени и витрини на магазини.

 • Габаритни размери на каса - 46 мм х 30 мм;

Алуминиеви профили

Алуминиевите профили могат да бъдат с много малки габаритни размери, а същевременно да носят сравнително големи стъкла и стъклопакети. С тях е възможно да се направят големи прозорци, стъклени преградни стени, витрини на магазини, остъкления на тераси, веранди и др.

PNS

Минималните размери на един такъв профил са 30 х15 мм, т.е. два пъти по-малък от най-малкия алуминиев профил.

PNS

Профилите се заваряват един към друг, което прави рамката изключително здрава. Това дава възможност за направата на големи рамки и витрини с панорамни стъкла.

PNS

Стоманените профили са подходящи за направата на интериорни врати и прегради, витрини на магазини, заведения, входове и др.

Стоманен профил

Стоманените профили могат да бъдат с много малки габаритни размери, като същевременно издържат тежестта на големи стъкла и стъклопакети.


Стъкла за оптимална видимост

 • Решения

  PN S
  Решения

  • За оптимални резултати

   За да осигурят оптимална видимост, стъклата в един прозорец трябва да са максимално големи и изчистени. Освен това не трябва да имат оцветители или покрития. Тонираните стъкла и тези с метални покрития намаляват до известна степен видимостта. За целта могат да се използват по-дебели флоатни стъкла с по-големи размери.


Работим само с най-добрите

Гарантираме качество с години, резултати без проблеми и непредвидени усложнения, защото работим единствено с утвърдените на пазара марки. Нашите партньори са с доказан дългогодишен професионален опит. Не позволяваме компромиси в нито един етап от изпълнението до монтажа на дограмата.

LENOX ALUMIL ALUPLAST Classen Etem Hoppe Kbe Kommerling Profilink Rehau Maco Roto Siegenia SALAMANDER Shuco VEKA Vivaplast

Проектиране и производство

Проектът дава максимално точна представа за крайния резултат. Нашите изделия се произвеждат от висококвалифицирани специалисти и с необходимата за целта професионална техника.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме: за нашите профили, е от 5 до 10 години – в зависимост от вида на профилите; на стъклопакети – 5 години; покритие – 3 години; на обков, аксесоари и монтаж – 2 години.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече