Повишена сигурност

Повишена сигурност

Най-слабите места от гледна точка на сигурността на един дом са прозорците и вратите. Затова те трябва да са надеждно защитени.

Повишена сигурност
 • Естетически резултати

  Естетически резултати

 • Енергийна ефективност

  Енергийна ефективност

 • Оптимална видимост

  Оптимална видимост

Повишена сигурност

Алуминиевите, дървените и PVC профили издържат донякъде на външен натиск, но не колкото стоманените. Стоманените профили са подходящи за промишлени помещения, цехове, складове, витрини на магазини, входове на жилищни сгради, помещения в банки, архиви и др.В защитата на един прозорец участват всички негови компоненти – профили, стъкла и обков. Ако се пренебрегне един от тях, дограмата става уязвимо място за крадците.

Комплексно решение за повече сигурност

 • Подходящ материал на профилите

 • Подходящи
  уплътнители

 • Размер на
  прозореца

 • Подходящ
  стъклопакет

 • Качествен
  обков


Стъкла за повишена сигурност

Стъклата и стъклопакетите са компонент, който заема по-голямата част от един прозорец. При необходимост от повишена сигурност на дограмата те трябва да са избрани внимателно. Обикновените стъкла са лесно чупливи и не осигуряват надеждна защита на дома. Най-подходящи за защита от крадци са ламинираните или бронираните стъкла.

 • Ламинирани стъкла

  Ламинирани стъкла

  Ламинираните стъкла представляват съвкупност от две или повече обикновени стъкла с ламиниращ слой между тях. Този слой обикновено е от поливинил бутирал или етилен винил ацетат, като служи за залепване на стъклата едно към друго. Благодарение на тази структура се осигурява механичната якост на стъклото. При удар отделните стъкла се пропукват, но стъклото остава цяло и на мястото си, т.е. не се разпада на парчета. Колкото повече стъкла са слепени по този начин, толкова по-здраво и устойчиво на удар е стъклото.

 • Закалени стъкла

  Закалени стъкла

  Стъклата могат да бъдат и закалени за по-голяма здравина. Предимствата на закалените стъкла освен високото ниво на сигурност, е че сe характеризират със здравина и издръжливост на висока топлина. При евентуално счупване, закаленото стъкло се раздробява на малки парчета, което намалява и опасността от наранявания.

 • Сигурност

  Сигурност

  При счупване от хвърлен камък или едра градушка стъклото остава цяло, като не пропуска вода в помещението.


Щори и капаци за повишена сигурност

Капаците и алуминиевите щори са подходящи за прозорци на къщи, апартаменти, административни сгради, банки и др.

 • Външни алуминиеви щори

  Външни алуминиеви щори

  Външните алуминиеви щори са едно добро решение за допълнително подсигуряване на дограмата. Поставянето им пред прозореца значително ще затрудни и забави нежеланото проникване в помещението.

 • Капаци

  Капаци

  По-добро решение за сигурността на дома са капаците, изработени от стоманени профили. Те защитават надеждно от крадци и нежелано проникване през дограмата. При наличие на такива капаци крадците често се отказват да правят опит за нахлуване. Те могат да бъдат изработени в комбинация от стоманени профили и дърво, от един лист стомана с дебелина от 1.5 до 5 мм, от стоманени жалузи и от неръждаеми профили там, където има наличие на постоянна влага.


Обков за повишена сигурност

Там, където има отваряеми прозорци, е важно те да са с надежден обков. Задължително той трябва да е секюрити обков - обков, гарантиращ по-висока степен на сигурност. Поставяне на секюрити обков е добро решение за прозорци на ниски етажи и такива с лесен достъп до тях.

 • Секюрити обков

  Секюрити обков

  Секюрити обковът е модификация на обикновения обков за алуминиева, PVC и дървена дограма. Особеното при него е в заключващата пъпка и насрещника към нея. Нежеланото проникване през обикновения обков става, като се вкара отвертка или лост между касата и крилото на дограмата в зоната на заключващата пъпка. При достатъчен натиск заключващата пъпка излиза от обикновения насрещник и прозорецът се отваря.

 • Заключване

  Заключване

  Заключващата пъпка при секюрити обкова е под формата на буквата “т” или гъбка. При затваряне на прозореца, тя влиза в насрещник с подобен канал, като така се предотвратява излизането ѝ от него при оказан натиск. Заключващата пъпка може да се отвори само при завъртане на дръжката на прозореца. Освен със своя специфичен канал, секюрити насрещникът се отличава и по начина на монтаж към касата на дограмата. Обикновеният насрещник се фиксира с един винт в специално отлятия за целта канал, докато секюрити насрещникът се фиксира с три винта към касата на дограмата.


Предлагаме само най-доброто

Гарантираме качество с години, резултати без проблеми и непредвидени усложнения, защото работим единствено с утвърдените на пазара марки. Не позволяваме компромиси в нито един етап от изпълнението до монтажа на дограмата.

Проектиране и производство

Проектът дава максимално точна представа за крайния резултат. Нашите изделия се произвеждат от висококвалифицирани специалисти и с необходимата за целта професионална техника.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме: за нашите профили, е от 5 до 10 години – в зависимост от вида на профилите; на стъклопакети – 5 години; покритие – 3 години; на обков, аксесоари и монтаж – 2 години.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече