Слънцезащита

Слънцезащита

Чрез правилно инвестиране в дограмата се пестят средства за охлаждане на помещенията през горещите дни и запазване на топлината през студените месеци.

Слънцезащита
 • Енергийна ефективност

  Енергийна ефективност

 • Високо ниво на сигурност

  Високо ниво на сигурност

 • Оптимална видимост

  Оптимална видимост

Слънцезащита

Проблемите от силното греене на слънцето през летните месеци се асоциират с дограмата. Именно през нея слънчевите светлина и топлина влизат в помещението. Това се явява проблем най-вече при прозорци, ориентирани на юг и запад. Затова е важно вниманието да се насочи върху компонентите на един прозорец, от които най-вече зависи добрата слънцезащита. Чрез инвестиране в дограмата се пестят средства за охлаждане през горещите месеци. За да имаме прозорци, през които влиза повече светлина през зимата, а през лятото възпрепятстват ултравиолетовите лъчи, е добре да изберем стъклопакети с високоенергийни стъкла, профили с малки линейни разширения и допълнително подсигуряване с щори или капаци.

Комплексно решение за добра слънцезащита

 • Подходящ материал на профилите

 • Подходящи
  уплътнители

 • Размер на
  прозореца

 • Подходящ
  стъклопакет

 • Качествен
  обков


Профили и слънцезащита

Профилът, от който е изработена дограмата, оказва сравнително малко влияние върху слънцезащитата. Всички видове профили предпазват от силното слънце, но някои издържат повече във времето. Макар че всички материали, бои и покрития имат UV защита, тя не е вечна.

PNS

Системата дава възможност за т. нар. скрито крило с цел по-голяма светла част на стъклопакета.

 • Тип на системата – с прекъснат термомост;
 • Коефициент на топлопреминаване Uf – от 1,58 до 2,12 W/m2k;
 • Екстериорна естетика – плоски, наклонени, извити, класически профили;
 • Вид топлоизолация: 34-38 мм полиамид;

PNS

45 е една от най-често използваните отваряеми системи с прекъснат термичен мост на ЕТЕМ. Тя е проектирана с максимална структурна устойчивост при минимално използване на алуминий. Точките, в които профилите са подложени на голямо натоварване, са укрепени, а стъклопакетът е с дебелина от 24 до 40 мм

PNS

75 е отваряема система на ЕТЕМ с прекъснат термичен мост и едни от най-добрите топлоизолационни показатели при алуминиевите профили. Тя е масивна и здрава система за прозорци с първокласна структурна и топлоизолираща ефективност. Максималната дебелина на стъклопакета от 55 мм.

Алуминиеви профили

Този профил издържа най-много на силното слънчево греене. Когато е с прекъснат термомост, външната част на профила не предава високата температура при нагряването от слънчевите лъчи към вътрешната част. Алуминиевият профил е подходящ за дограми с отваряне тип “хармоника” и “VW” при монтаж на южни фасади, защото има по-малко линейно разширение от ПВЦ профилите. Такива профилни системи са ALUMIL M 11500, M 11000, ETEM E 45, E75.

PNS

Това е 5-камерна профилна система с много добри изолационни показатели. Профилите са 5- и 6-камерни с ширина 70 мм. Уплътнителят е сив на цвят и е екструдиран в специален канал за по голяма устойчивост при експлоатация. В една от камерите се поставя стоманен поцинкован профил до 2 мм дебелина за стабилизиране на възникналите от разликата в температурата линейни разширения.

PNS

Профилите са 6 камерни с 85 мм ширина и отлични топлоизолационни характеристики. Коефициентът на топлопреминаване достига 1,0 W/m²K , а шумоизолацията достига до 44-46 dB. Системата дава възможност за вграждане на тройни и четворни стъклопакети с конструктивна ширина до 59 мм ALUPLAST IDEAL 8000 е отлична архитектурна прозоречна система, проектирана за вграждане в енергоефективни сгради, пасивни къщи и всякакъв тип жилища.

PNS

SALAMANDER са сред най-добрите производители на PVC профилни системи. PVC профилите са с високи технически и експлоатационни характеристики и дават възможност за 100% рециклиране.Системата дава възможност за вграждане на двойни и тройни стъклопакети с конструктивна ширина до 48 мм. За допълнителна слънцезащита или за атрактивен дизайн външно към профилите може да се монтира алуминиева капачка.

PVC профили

Въпреки че слънчевите лъчи влияят зле на пластмасата, PVC профилите имат UV защита. Те много добре изолират от външните атмосферни условия. Недостатък при тях е голямото линейно разширение при високи и ниски температури, което ги прави неподходящи за големи отваряеми части на южни и западни фасади. Добри характеристики имат профилните системи на ALUPLAST IDEAL 4000, 8000, както и прозоречните системи на SALAMANDER.


Стъкла и слънцезащита

Най-голяма роля за слънцезащитата на един прозорец имат стъклата в състава на стъклопакета. Те могат да намаляват или отразяват слънчевите лъчи. Стъклата за слънцезащита могат да са тонирани, отражателни или високоенергийни.

 • Тонирани стъкла

  PN S
  Тонирани стъкла

  • За по-добра защита

   Това са цветните стъкла - синьо, зелено, сиво, кафяво и др. Те се получават, когато към основната суровина за производство на стъкло се добавят различни метални окиси. Така получените стъкла намаляват UV лъчите, слънчевата топлина и отблясъците в помещението. Тонираните стъкла абсорбират повече топлина от обикновените флоатни стъкла и излъчват по-голямата част от тази топлина извън помещението, благодарение на естествената конвекция.

 • Отражателни стъкла

  PN S
  Отражателни стъкла

  • Красота и ефикасност

   Тези стъкла отразяват UV лъчите и така намаляват проникващата в помещението топлина. Огледалният ефект се постига, като се нанесе специален метален, отражателен слой върху едната страна на стъклото. Отражателните стъкла намаляват проникването на светлина в помещението. Степента на отразяване зависи и от ъгъла на поставяне.Те също могат да бъдат тонирани в различни цветове. Използват се главно при стъклени фасади на високи сгради, като намаляват разходите за охлаждане през горещите месеци.

 • Високоенергийни стъкла

  PN S
  Високоенергийни стъкла

  • 4 сезона

   Тези стъкла най-ефективно предпазват от вредните UV лъчи. Върху обикновено флоатно стъкло се нанасят два слоя сребърно покритие и четири метални слоя. Високоенергийните стъкла не позволяват на слънчевата енергия да проникне в помещението, като същевременно пропускат светлината. Освен това то не позволява на топлината да напуска помещението през студените месеци, затова е известно и като 4-сезонно стъкло. Стъклопакет, съставен от високоенергийно стъкло и обикновено флоатно стъкло, има 42% соларен фактор, 66% светлопропускливост и 26% отражателност.


Слънцезащита чрез щори и капаци

Щорите и капаците спомагат многократно за слънцезащитата на дома. Те затъмняват помещението, като същевременно предпазват и самата дограма от пагубните лъчи на лятното слънце. С тях лесно се регулира притокът на светлина в стаята, като същевременно образуват въздушна камера между своята повърхност и дограмата, подобрявайки изолацията на строителния отвор.

 • Външни алуминиеви щори

  PN S
  Външни алуминиеви щори

  • За максимална ефикасност

   Благодарение на своите изолационни алуминиеви ламели, външните алуминиеви щори възпрепятстват слънчевата енергия и намаляват греенето през стъклата на дограмата. Могат да се спускат или вдигат частично, като така пропускат само необходимото количество светлина.

 • Вътрешни щори

  PN S
  Вътрешни щори

  • Високоенергийно стъкло (4 сезона)

   Всички видове вътрешни щори са създадени с цел да възпрепятстват проникването на слънчева светлина през прозореца. С тях допълнително се намалява притокът на топлина от дограмата, като се спестяват средства за охлаждане на помещението.

 • Капаци

  PN S
  Капаци

  • За по-добра защита

   Също както външните щори, и капаците защитават дома достатъчно добре от вредните UV лъчи на слънцето. С тях също може да се контролира притокът на светлина в помещението. Алуминиеви, дървени или стоманени, те осигуряват надеждна защита срещу неблагоприятните климатични условия.


Предлагаме само най-доброто

Гарантираме качество с години, резултати без проблеми и непредвидени усложнения, защото работим единствено с утвърдените на пазара марки. Не позволяваме компромиси в нито един етап от изпълнението до монтажа на дограмата.

Проектиране и производство

Проектът дава максимално точна представа за крайния резултат. Нашите изделия се произвеждат от висококвалифицирани специалисти и с необходимата за целта професионална техника.

ГАРАНЦИЯ

Гаранцията, която даваме: за нашите профили, е от 5 до 10 години – в зависимост от вида на профилите; на стъклопакети – 5 години; покритие – 3 години; на обков, аксесоари и монтаж – 2 години.

Този уеб сайт използва бисквитки. Ако сте съгласни с това, моля продължете разглеждането.

Прочети повече